Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Îngrijorări privind accesul studenților români la educația din Marea Britanie. ”Tinerii nu trebuie să plătească pentru greșelile politicienilor”

Îngrijorări privind accesul studenților români la educația din Marea Britanie. ”Tinerii nu trebuie să plătească pentru greșelile politicienilor”

Îngrijorări privind accesul studenților români la educația din Marea Britanie. ”Tinerii nu trebuie să plătească pentru greșelile politicienilor”
Sursa foto: Foto: Pixabay
26 Iul 2016   •   16:43

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă se arată îngrijorată de planurile noului premier al Marii Britanii, Theresa May, de a restricţiona accesul studenţilor străini la sistemul de educaţie din Regatul Unit, solicitând Guvernului României să aibă în vedere această problemă. 

"Conform statisticilor oficiale, în jur de 2.000 de tineri din România au aplicat anul acesta pentru a accede în instituţiile de învăţământ superior din Marea Britanie. Planul Guvernului britanic, dacă va fi aprobat de către Legislativul de la Londra, îi poate afecta şi pe aceştia, dar şi generaţiile viitoare de studenţi, în condiţiile ieşirii Regatului din Uniunea Europeană. Văd cu îngrijorare că Guvernul de la Londra tinde să ţintească o categorie de cetăţeni care aduc un surplus economic important Marii Britanii. Vorbim despre tineri care, după terminarea studiilor, îşi găsesc slujbe pe teritoriul britanic şi contribuie la creşterea economiei din această ţară", spune Viorica Dăncilă, într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Potrivit acesteia, Guvernul României ar trebui să aibă în vedere planul noului Executiv de la Londra privind restricţionarea accesului studenţilor străini la învăţământul din Regatul Unit. 

"Solicit Executivului de la Bucureşti să aibă în vedere în discuţiile cu reprezentanţii Guvernului Marii Britanii această problemă. Tinerii din România şi din restul statelor UE nu trebuie să plătească pentru greşelile politicienilor britanici, greşeli care au dus la Brexit", subliniază Viorica Dăncilă. 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close