Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Jean-Claude Juncker, anunţ important despre viitorul UE: Uniunea se va adapta!

Jean-Claude Juncker, anunţ important despre viitorul UE: Uniunea se va adapta!

Jean-Claude Juncker, anunţ important despre viitorul UE: Uniunea se va adapta!
18 Noi 2015   •   21:14

Uniunea Europeană îşi va revizui modul de organizare pentru a crea un sistem diferenţiat, "pe viteze diferite", în care unele ţări vor fi integrate într-o măsură mai mare, iar altele mai puţin, anunţă Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.
   
"Cred că, la un moment dat, nu va mai fi posibil ca 33, 34, 35 de state să aibă aceeaşi viteză de integrare şi acelaşi efort politic în aceeaşi direcţie", a declarat Juncker, miercuri seară, în contextul negocierilor privind reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană.
   
"Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va întâmpla", dar va trebui să revizuim organizarea, astfel încât unele state membre să adopte anumite politici la viteze diferite, în funcţie de ceea ce vor, a adăugat Juncker, conform Reuters.
   
"Într-o zi, va trebui să reanalizăm arhitectura europeană în sensul în care un anumit grup de ţări să adopte toate sistemele politice, împreună, iar altele să se poziţioneze pe o orbită diferită faţă de nucleu", a precizat preşedintele Comisiei Europene, marcând o manevră care probabil va fi percepută favorabil la Londra.
   
Comisia Europeană va prezenta, în primele şase luni ale anului 2016, un proiect privind "drepturi sociale minime, comune, care să fie aplicate în toate statele membre UE", a precizat Juncker, evocând o măsură care probabil va atrage criticile Londrei.
 


×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close