Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Klaus Iohannis: Menținerea unității celor 27 de state membre este și trebuie să rămână deviza noastră

Klaus Iohannis: Menținerea unității celor 27 de state membre este și trebuie să rămână deviza noastră

Klaus Iohannis: Menținerea unității celor 27 de state membre este și trebuie să rămână deviza noastră
Sursa foto: Foto: presidency.ro
25 Mar 2017   •   17:36

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Roma, unde a semnat declarația prin care liderii europeni s-au angajat să facă Uniunea Europeană „mai puternică şi mai rezistentă”, că menținerea unității celor 27 de state membre este și trebuie să rămână ”deviza noastră”.

Klaus Iohannis a afirmat că avem toate motivele să fim mândri de ce am realizat până acum, dar în același timp e necesar să reînnoim angajamentul de a continua acest proiect unic.

”Pentru România, este important să își mențină cu realism și consecvență prioritățile de agendă și să se implice activ în consolidarea acelori politici care pot contribui semnificativ la reducerea declajelor existente în cadrul UE”, a spus Klaus Iohannis.

”Am convingerea că putem depăși această perioadă de incertitudine înțelegând mesajul clar de coeziune care a fost dat și astăzi. Un mesaj care, dincolo de diferențele de viziune între statele membre, relevă dorința tuturor de a continua acest proiect de succes care este Uniunea Europeană”, a mai spus Iohannis.

”A dispărut sintagma: Europa cu mai multe viteze”

”Din discursul liderilor a dispărut sintagma Europa cu mai multe viteze, sau Europa cercurilor concentrice”, a spus Iohannis, răspunzând astfel unei întrebări adresate de un jurnalist, care i-a citat câteva rânduri din Declarația de la Roma.

Președintele a arătat că, s-a dovedit faptul că, din când în când, au apărut proiecte în care nu toate statele au dorit să se implice încă de la început, dând drept exemplu Zona euro.

Liderii celor 27 de state membre şi instituţiile europene şi-au luat angajamentul să acţioneze pentru o Uniune care "favorizează progresul economic şi social, precum şi coeziunea şi convergenţa, asigurând în acelaşi timp integritatea pieţei interne". O Uniune "care să ţină cont de diversitatea sistemelor naţionale şi de rolul esenţial al partenerilor sociali". 

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close