Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Parlamentul European cere respingerea numirii unui apropiat al lui Trump pe postul de ambasador: "Este un personaj ostil"

Parlamentul European cere respingerea numirii unui apropiat al lui Trump pe postul de ambasador: "Este un personaj ostil"

Parlamentul European cere respingerea numirii unui apropiat al lui Trump pe postul de ambasador: "Este un personaj ostil"
03 Feb 2017   •   09:43

Liderii principalelor partide din Parlamentului European au scris Uniunii Europene să respingă cea mai probabilă variantă a lui Donald Trump pentru postul de ambasador, conform Independent.

Conservatorii, socialiștii și liberalii din PE au redactat o scrisoare în care îl descriu pe Ted Malloch ca fiind un personaj “ostil și răuvoitor”.

De altfel, omul de afaceri, un susținător puternic al Brexit, a indicat de mai multe ori că nu este un admirator al Bruxelles.

În cadrul unui interviu la BBC, întrebat ce își propune în postura de ambasador al SUA în Parlamentul European, Malloch a răspuns: “Am mai avut un rol diplomatic la un moment dat, când am ajutat la prăbușirea Uniunii Sovietice. Mă gândesc că poate mai există o uniune care are nevoie de îmblânzire”.

Malloch a adăugat că Trump nu susține ideea UE de integrare, pe care o descrie ca fiind “supranațională și nealeasă”. În plus, omul de afaceri a sugerat  că moneda euro s-ar putea prăbuși în curând.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close