Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranți sunt în pericol din cauza frigului: „Riscă moartea”

Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranți sunt în pericol din cauza frigului: „Riscă moartea”

Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranți sunt în pericol din cauza frigului: „Riscă moartea”
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ daryl brezee
de S.T.    |    20 Ian 2017   •   19:22

Peste 23.000 de copii migranţi, care sunt afectaţi în Grecia şi Balcani de un val de frig, riscă să se îmbolnăvească de infecţii respiratorii, unii riscând „chiar moartea prin hipotermie”, a avertizat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează AFP.

„Fără nicun semn de acalmie a condiţiilor meteo extreme şi a furtunilor care afectează centrul, estul şi sudul Europei, copiii refugiaţi şi migranţii riscă infecţii respiratorii şi alte afecţiuni grave - chiar moartea prin hipotermie”, potrivit unui comunicat al UNICEF.

În Grecia şi în Balcani, în special, aproximativ 23.700 de copii refugiaţi şi migranţi, între care sugari şi nou-născuţi - cei mai mulţi din Siria, Irak şi Afganistan - sunt încă blocaţi, a adăugat sursa citată. Temperaturile au scăzut sub -20 de grade. Şi „mulţi sunt în adăposturi dotate necorespunzător pentru iarnă şi încă şi mai puţin pentru temperaturi sub zero grade”, se menţionează în comunicat.

În anumite regiuni din Grecia, în special în insulele unde mii de refugiaţi se adăpostesc în corturi, au fost înregistrate ninsori abundente pentru prima dată în ultimii ani.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: copii migranti UNICEF frig hipotermie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close