Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană O nouă şansă pentru Grecia, marţi, pe masa liderilor UE. Tsipras cade la pace cu Merkel

O nouă şansă pentru Grecia, marţi, pe masa liderilor UE. Tsipras cade la pace cu Merkel

O nouă şansă pentru Grecia, marţi, pe masa liderilor UE. Tsipras cade la pace cu Merkel
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Iul 2015   •   17:45

Premierul grec Alexis Tsipras a convenit, luni, în cadrul unei convorbiri telefonice avute cu cancelarul german Angela Merkel, ca Atena să prezinte marţi, la summitul european, propunerile guvernului grec "vizând încheierea unui acord cu creditorii internaţionali", a anunţat executivul elen într-un comunicat preluat de AFP.
 
Liderii zonei euro se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru un summit extraordinar consacrat examinării consecinţelor votului exprimat la referendumul de duminică din Grecia, prin care populația elenă a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaţionali privind un nou acord de asistenţă financiară.

Summitul, solicitat duminică seara de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande, a fost confirmat luni de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

După victoria lui 'Nu' la referendumul de duminică, premierul Alexis Tsipras a dat asigurări că rezultatele consultării populare nu înseamnă 'o ruptură' cu Europa, ci 'o întărire a puterii de negociere' a Atenei pentru continuarea eforturilor sale în vederea încheierii unui acord cu creditorii în privinţa viitorului financiar al Greciei.

Grecia a spus "NU" Europei şi noilor măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

Cu o majoritate concludentă, de peste 61%, alegătorii greci au optat pentru un viitor incert care i-ar putea trimite în afara zonei euro.
 

×
Subiecte în articol: Grecia Alexis Tsipras
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close