Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Previziuni optimiste pentru România: ”Cred că vom intra foarte curând cu frontierele aeriene în spaţiul Schengen”

Previziuni optimiste pentru România: ”Cred că vom intra foarte curând cu frontierele aeriene în spaţiul Schengen”

Previziuni optimiste pentru România: ”Cred că vom intra foarte curând cu frontierele aeriene în spaţiul Schengen”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Sep 2016   •   17:46

Eurodeputatul PNL Marian-Jean Marinescu, care este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European, a declarat miercuri că, în opinia sa, România va intra cu frontierele aeriene în Schengen "foarte curând", scrie Agerpres.

"Eu cred că vom intra cu frontierele aeriene în Schengen foarte curând. Dacă intrăm, acum intrăm cu aeroporturile. În 2017 sunt alegeri în Franţa şi în Germania", a declarat Marian-Jean Marinescu, într-o întâlnire cu jurnaliştii români.

Deşi abia în decembrie vor avea loc Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne şi, respectiv, Consiliul European, eurodeputatul PNL a reamintit că decizia poate fi luată în orice altă reuniune a Consiliului de Miniştri, dacă există un acord politic în acest sens.

Marinescu susţine că decizia s-ar putea aplica chiar din acest an, începând cu data schimbării orarului iarnă-vară de către aeroporturi.

"Mie aşa mi se pare, nu m-aţi mai auzit spunând aşa ceva până acum. Am văzut declaraţia lui (Francois) Hollande de ieri (marţi - n.r.), că România ar trebui să contribuie cu aeroporturile la Schengen mai mult decât acum", a afirmat Marian-Jean Marinescu.

În ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen cu frontierele terestre, Marian-Jean Marinescu a spus că nu crede că în prezent cineva poate răspunde la această întrebare.

"Motivul pentru care noi nu am intrat în Schengen a fost politica internă din mai multe state", a afirmat eurodeputatul PNL.

Preşedintele francez a vorbit despre dotările din aeroporturile româneşti la întâlnirea cu preşedintele român Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.
 

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close