Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Problema imigranților lovește în alocațiile copiilor. Toți românii care muncesc în străinătate sunt afectați

Problema imigranților lovește în alocațiile copiilor. Toți românii care muncesc în străinătate sunt afectați

Problema imigranților lovește în alocațiile copiilor. Toți românii care muncesc în străinătate sunt afectați
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Feb 2016   •   13:10

Problema migranților loveşte în alocaţiile copiilor. Marile state ale Uniunii Europene se gândesc să reducă numărul de migranţi prin reforma sistemelor sociale. Marea Britanie a anunţat deja că vrea eliminarea completă a alocațiilor. Ministrul austriac de Externe propune însă ca valoarea alocație să corespundă cu cea din statul de unde provin părinții.

Subiectul a fost dezbătut în emisiunea "Be EU" moderată de Sabina Iosub.

Acum, în Austria copiii primesc o alocaţie de aproximativ de 10 ori mai mare decât ar primi în România. În Suedia se merge pe principiul libertăţii de mişcare. Aici, indiferent de naţionalitate, oamenii sunt trataţi în mod egal.

”Este un comportament discriminator la adresa altor cetățeni europeni pentru că, dacă continuăm cu acest exemplu, al unui cetățean român care merge să muncească în Marea Britanie, înseamnă că persoana respectivă plătește taxe în Marea Britanie și, dacă contribui la economi țării, atunci ar trebui să ai și beneficii”, a afirmat eurodeputata liberală Cecilia Wikström.

În acest context, în multe dintre statele Uniunii Europene partidele extremiste au câştigat popularitate prin campanii împotriva imigranţilor.

La începutul lunii februarie, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus un mecanism de 'salvgardare' pentru a limita până la patru ani ajutoarele sociale pentru muncitorii imigranţi proveniţi din Europa care vin în Marea Britanie.

Măsura ar fi necesară pentru a evita o ieşire a Londrei din Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close