Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Raport alarmant! Peste o treime din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu mercur

Raport alarmant! Peste o treime din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu mercur

Raport alarmant! Peste o treime din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu mercur
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Sep 2018   •   14:48

Un procentaj de 40% din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu mercur, ceea ce pune în pericol păsările, peştii, mamiferele şi sănătatea oamenilor, se arăta într-un raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM).  

Conform raportului, în jur de 46.000 din suprafeţele acvatice din Europa, dintr-un total de 111.000, nu au un nivel de mercur suficient de redus încât să nu fie afectată faună. De asemenea, la nivel global, nivelul de mercur din atmosferă este de 500% mai mare decât în mod normal, iar nivelul din oceane este cu 200% peste cel natural.  

O altă concluzie a raportului este că, în Europa, principala sursă de mercur o reprezintă arderea de cărbune. În afara Uniunii însă, surse majore de mercur mai sunt şi minele de aur şi activităţile industriale, scrie stirileprotv.ro.  

Pe cuprinsul UE poluarea cu mercur este relativ limitată datorită reglementărilor europene. Din acest motiv, jumătate din mercurul care a ajuns în mediul european provine din afara graniţelor Uniunii.

×
Subiecte în articol: raport ape contaminare Mercur
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close