x close

Fii alături de noi!

Reuniune extraordinară a miniştrilor de interne şi justiţie din statele UE, joi, la Bruxelles

de 23 Mar 2016   •   18:51
Reuniune extraordinară a miniştrilor de interne şi justiţie din statele UE, joi, la Bruxelles 127

O reuniune extraordinară a miniştrilor de interne şi ai justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene a fost convocată pentru joi la Bruxelles, în vederea unui răspuns european după atentatele care au lovit marţi capitala belgiană, a anunţat preşedinţia olandeză în exerciţiu a Uniunii, pe contul de Twitter, transmite Agerpres

La reuniune, care va începe la ora locală 16.00 (15.00 GMT), vor participa şi reprezentanţi ai unor instituţii ale UE. 

Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, declara marţi că o reuniune de urgenţă a miniştrilor de interne din UE pentru a lua în discuţie situaţia de securitate este de aşteptat în 'următoarele câteva zile'. 

Într-un interviu acordat miercuri postului de radio francez Europe 1, coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, Gilles de Kerchove, a afirmat că statele europene ar trebui să coopereze mai mult în materie de informaţii, în special cu Europol. 

'Mi-ar plăcea, de asemenea, ca serviciile de informaţii să alimenteze puţin mai mult platformele europene, mai ales baza de date a spaţiului Schengen SIS şi Europol, pentru că, punând cap la cap aceste informaţii, se va reuşi să se stabilească mult mai multe legături' între suspecţi, a explicat el. 

Atentatele comise marţi dimineaţă pe aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 31 de morţi şi 270 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi.

poza

Actualitate

Momentul adevărului! Valeriu Steriu: „Liviu Dragnea a ştiut despre discuţiile purtate de UNPR cu alte partide”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ştiut despre discuţiile purtate de UNPR cu alte partide, iar în ultimele luni acordul dintre cele două formaţiuni a fost încălcat "în repetate rânduri", a declarat luni liderul Uniunii, Valeriu Steriu.

27 Iun 2016  •  17:47

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

50 Cent a fost arestat în Caraibe

Rapperul american Curtis James Jackson III, cunoscut sub numele de scenă 50 Cent, a fost arestat după ce a susţinut un concert în Caraibe în timpul căruia a fredonat versurile necenzurate ale piesei '...

27 Iun 2016  •  17:26

sati