Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Semnal de alarmă tras de un premier european: Frontierele Schengen au căzut

Semnal de alarmă tras de un premier european: Frontierele Schengen au căzut

Semnal de alarmă tras de un premier european: Frontierele Schengen au căzut
03 Oct 2015   •   15:41

Șefa guvernului norvegian, Erna Solberg, a deplâns sâmbătă faptul că frontierele externe ale spațiului Schengen au căzut și a făcut apel la un mai bun control al acestor granițe pentru a stăvili imigrația ilegală, transmite Agerpres.

Conservatoarea Erna Solberg, care guvernează alături de Partidul Progresului, formațiune ostilă imigranților, a făcut aceste declarații într-o conferință de presă comună cu premierii altor țări nordice, la reședința șefului executivului danez din Copenhaga.

"Provocarea pentru regiunea nordică nu este internă, ci constă în faptul că frontierele externe ale Schengen au căzut. Acum, trebuie să ne asigurăm că aceste frontiere externe funcționează", a spus ea.

Norvegia, țară care nu este membră a Uniunii Europene, face parte din spațiul Schengen și controlează una dintre frontierele externe ale UE, cea cu Rusia, prin care au pătruns în acest an peste 250 de refugiați sirieni.

La rândul său, premierul suedez, social-democratul Stefan Löfven, a apreciat că "toți cei care au dreptul la azil îl vor obține. Cei care nu au acest drept, vor fi returnați".

Gazda evenimentului, premierul danez Lars Lokke Rasmussen, liberal, s-a declarat de acord cu această ultimă propunere. "Cei care nu au nevoie de protecție trebuie trimiși înapoi cât mai repede cu putință", a spus el.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor Schengen
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close