Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Spania speră la un acord între Grecia și creditorii săi și îi cere Atenei să facă ''un efort''

Spania speră la un acord între Grecia și creditorii săi și îi cere Atenei să facă ''un efort''

Spania speră la un acord între Grecia și creditorii săi și îi cere Atenei să facă ''un efort''
Sursa foto: Foto: AGERPRES
16 Iun 2015   •   15:33

Ministrul economiei al Spaniei, Luis de Guindos, a declarat marți că speră la un acord între Grecia și creditorii săi, îndemnând Atena să facă ''un efort'', după eșuarea unui nou ciclu de negocieri, informează AGERPRES.


''Sper, am toată speranța, și aceasta va fi poziția guvernului spaniol, că vom ajunge la un acord cu Grecia'', a declarat Luis de Guindos pentru presă, la Santander (nord).

''Trebuie să facem un efort, instituțiile au făcut deja un efort, restul țărilor, zona euro, în afară de Grecia, l-am făcut și suntem dispuși să-l facem, însă este nevoie, de asemenea, ca guvernul grec să facă un efort', a declarat ministrul spaniol al economiei.

Potrivit unuia dintre liderii opoziției din Grecia, premierul grec Alexis Tsipras se gândește să mai facă ''două sau trei gesturi'' vizavi de creditori.

Luni, ministrul de externe al Spaniei, Jose Manuel Margallo, a declarat că ''există un risc real de ieșire'' a Greciei din zona euro, după eșuarea unei noi încercări de a se ajunge la un acord între Atena și UE pe marginea datoriei Greciei.

×
Subiecte în articol: Spania Grecia acord
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close