Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană UE alocă 600 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură în Balcanii de Vest

UE alocă 600 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură în Balcanii de Vest

UE alocă 600 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură în Balcanii de Vest
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
27 Aug 2015   •   19:42

Uniunea Europeană va aloca 600 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul infrastructurilor energetice, de transport rutier și feroviar în statele din Balcanii de Vest, a declarat joi vicecancelarul austriac și ministru al economiei, Reinhold Mitterlehner, la summitul de la Viena dedicat acestei regiuni, informează Tanjug.

Pachetul convenit va finanța zece proiecte ce vor fi lansate în perioada următoare, printre care autostrada Nis-Pristina-Durres și modernizarea liniei de cale ferată Belgrad-Sarajevo.

Potrivit lui Mitterlehner, în total 24 de proiecte în valoare de 7,7 miliarde de euro vor fi duse la îndeplinire în următorii câțiva ani.

Aceasta va ajuta țările din Balcanii de Vest să realizeze o creștere anuală cu 1% a PIB, a adăugat oficialul austriac. Un alt obiectiv este crearea a 200.000 de locuri de muncă în viitorii 15 ani, a indicat ministrul, subliniind că Uniunea Europeană nu se implică în dezvoltarea acestei regiuni doar prin declarații, ci și prin proiecte concrete.

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close