Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Un candidat pentru președinția Franței avertizează: Marea Britanie ar putea deveni un stat vasal Statelor Unite

Un candidat pentru președinția Franței avertizează: Marea Britanie ar putea deveni un stat vasal Statelor Unite

Un candidat pentru președinția Franței avertizează: Marea Britanie ar putea deveni un stat vasal Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Facebook / Emmanuel Macron
27 Ian 2017   •   19:27

Marea Britanie este în pericol să se transforme într-un stat vasal într-un regim imprevizibil al Statelor Unite, avertizează un candidat la alegerile prezidențiale din Franța.

Conform Daily Mail, Emmanuel Macron susține că acțiunile lui Donald Trump sunt “îngrijorătoare”.

Declarația vine pe fondul vizitei premierului britanic Theresa May la Washington. Aceasta este prima întrevedere oficială între Donald Trump și un lider european.

May, care conduce un guvern destabilizat puternic de Brexit, se află la Washington pentru a discuta despre consolidarea “relației speciale” cu SUA.  

Macron susține că este îngrijorat că Marea Britanie, fără pârghiile și instrumentele pe care le avea la dispoziție în Uniunea Europeană, ar putea deveni un stat vasal în Europa.

“Marea Britanie a avut parte de echilibru cu Europa. Dar acum se transformă într-un stat vasal, ceea ce înseamnă că ar putea deveni un partener junior al Statelor Unite”, a explicat politicianul.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close