Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Uniunea Europeană exercită presiuni asupra reţelelor de socializare în legătură cu ştirile false

Uniunea Europeană exercită presiuni asupra reţelelor de socializare în legătură cu ştirile false

Uniunea Europeană exercită presiuni asupra reţelelor de socializare în legătură cu ştirile false
26 Apr 2018   •   21:35

Bruxellesul a plasat joi sub presiune reţele de socializare şi platforme ca Facebook şi Twitter, pentru ca acestea să lupte şi mai mult împotriva dezinformării online, prin faptul că nu a exclus să propună, la sfârşitul lui 2018, măsuri de reglementare în acest domeniu, dacă va fi necesar, relatează AFP.

Această iniţiativă a Comisiei Europene (CE) are loc cu mai bine de un an înaintea alegerilor europene din mai 2019 şi în contextul în care nevoia de a amplifica procese democratice viabile creşte, aşa cum a arătat recentul scandal Facebook/Cambridge Analytica, scrie news.ro.

Într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, comisarul european însărcinat cu Economia numerică Mariya Gabriel a insistat ”să se dea o şansă reţelelor de socializare şi platformelor online să rezolve problema o dată pentru totdeauna”.

”Vrem ca, până la sfârşitul lui iunie, ei să se pună de acord asupra unui cod de bune practici în lupta împotriva dezinformării”, a declarat bulgara, îndemnându-le ”să devină actori responsabili”.

”Vom aştepta rezultate vizibile şi măsurabile în octombrie, iar apoi ne rezervăm dreptul de a decide, în decembrie, cu privire la oportunitatea de a avea măsuri suplimentare”, a avertizat ea.

×
Subiecte în articol: presiuni retele de socializare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close