Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Vicepreşedintele Comisiei Europene: UE nu îi va respinge niciodată pe cei care au nevoie de protecţie

Vicepreşedintele Comisiei Europene: UE nu îi va respinge niciodată pe cei care au nevoie de protecţie

Vicepreşedintele Comisiei Europene: UE nu îi va respinge niciodată pe cei care au nevoie de protecţie
31 Aug 2015   •   16:32

 Uniunea Europeană (UE) nu-i va respinge 'niciodată' pe imigranții în căutare de protecție, a dat asigurări, luni, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, îndemnând statele membre să rămână 'fidele valorilor umanității' în fața unei 'crize mondiale', informează AFP și TASS, conform Agerpres.

'Nu-i vom respinge niciodată pe cei care au nevoie de protecție', a declarat Timmermans, în timpul unei vizite efectuate în nordul Franței, unde a anunțat acordarea unui ajutor financiar suplimentar în valoare de 5 milioane de euro pentru autoritățile franceze, care se confruntă cu valul din ce în ce mai mare de imigranți ce doresc să ajungă în Marea Britanie.

'Vom aloca autorităților franceze până la 5 milioane de euro suplimentar. Aceste mijloace vor fi îndreptate spre înființarea de centre în care ajutor umanitar va fi oferit unui număr de aproximativ 1.500 de imigranți', a spus comisarul european. Timmermans a adăugat că acești bani 'vor asigura, de asemenea, transferarea imigranților din Calais în alte zone din Franța'.

În zona portului francez Calais se află în prezent cel puțin 3.000 de imigranți din țări ale Orientului Mijlociu, Africii de Nord și alte regiuni unde au loc conflicte armate. În luna august refugiații au întreprins mai multe încercări de a trece în masă tunelul de sub Canalul Mânecii, pentru a ajunge în Marea Britanie unde, în comparație cu țările din Europa continentală, există condiții mai bune pentru naturalizare.

Timmermans a efectuat o vizită la Calais împreună cu premierul francez Manuel Valls, cu membri ai guvernului francez, precum și însoțit de comisarul european pentru problemele imigrației, Dimitris Avrampoulos.


×
Subiecte în articol: Comisia Europeana criza imigranţilor
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close