Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Viktor Orban, discurs la Băile Tuşnad: Ungaria şi Europa sunt ameninţate

Viktor Orban, discurs la Băile Tuşnad: Ungaria şi Europa sunt ameninţate

Viktor Orban, discurs la Băile Tuşnad: Ungaria şi Europa sunt ameninţate
25 Iul 2015   •   14:13

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit sâmbătă, la lucrările Universității de Vară de la Băile Tușnad, despre fenomenul migraționist, despre care a spus că este o amenințare la adresa Ungariei și Europei și pune în pericol siguranța cetățeanului, întrucât contribuie la răspândirea terorismului și la creșterea șomajului.

În context, Viktor Orban a vorbit și despre problema identității naționale, susținând că multiculturalismul, despre care mulți europeni au crezut, în urmă cu 30 ani, că este răspunsul la probleme sociale, reprezintă acum o cauză a problemelor.

Orban a punctat faptul că, văzând rezultatele acestui 'experiment' din alte țări, Ungaria nu dorește să-l repete și că are tot dreptul pentru asta.

''Toate laolaltă mă fac să spun că imigrația ilegală amenință și Ungaria, și Europa, este un pericol pentru valorile comune, pentru cultura comună (...), amenință siguranța cetățenilor și rezultatele economice', a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale citate de Agerpres.

Premierul Ungariei a criticat și partidele de stânga de la Budapesta, care susțin că fenomenul imigrației nu reprezintă un pericol ci o oportunitate, și le-a spus celor prezenți că dacă partidele de stânga ar fi câștigat alegerile în 2014, atunci 'nu am mai recunoaște Ungaria, am fi o tabără de refugiați'.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close