Antena 3 CNN Externe Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi a fost capturat. Garda liderului libian s-a predat

Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi a fost capturat. Garda liderului libian s-a predat

Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi a fost capturat. Garda liderului libian s-a predat
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    21 Aug 2011   •   20:39
Update 00:05 - Şeful Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia, Mustafa Abdeljalil, a declarat în urmă cu puţin timp că fiul liderului libian Muammar Gaddafi, Saif Al-Islam, a fost capturat, conform Reuters. Informația a fost confirmată ulterior și de purtătorul de cuvânt al Consiliului, pentru Washington Post.

Un convoi cu circa 100 de autovehicule ale rebelilor libieni veniți din vestul Libiei au intrat duminică seara în Tripoli, informează AFP. Insurgenţii au fost întâmpinaţi cu strigăte de bucurie şi tiruri de armă de locuitorii din zonă.

Duminică după-amiază, rebelii au preluat controlul asupra unei cazărmi situate la "kilometrul 27" pe aceeaşi şosea, care era considerată drept cel mai important obstacol înaintea intrării în Capitală din direcţia Zawiyah. Tot atunci, insurgenţii au eliberat şi câteva zeci de deţinuţi din închisoarea Maya.

Rebelii veniţi din vestul ţării avansează către Tripoli susţinuţi de tancuri şi înarmaţi cu mitraliere şi arme de asalt, având frecvent confruntări cu trupele regimului condus de Muammar Gadaffi.

Consiliul Naţional de Tranziţie a anunţat că a declanşat sâmbătă o operaţiune de amploare, având ca scop izolarea regimului de la Tripoli.

×
Subiecte în articol: Tripoli Muammar Gaddaffi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close