Antena 3 CNN Externe Unul dintre organizatorii marşului rasist din Charlottesville se declară admirator al Gărzii de Fier

Unul dintre organizatorii marşului rasist din Charlottesville se declară admirator al Gărzii de Fier

Unul dintre organizatorii marşului rasist din Charlottesville se declară admirator al Gărzii de Fier
Sursa foto: Foto: captura video
14 Aug 2017   •   23:16

Un naționalist din Indiana, aflat în mijlocul demonstrațiilor pentru supremația albilor în Charlottesville, Virginia, a blamat violența din oraș și dar și al departamentului de poliție.

„Ne apărăm pe noi înșine”, a declarat  Matthew Heimbach, șef al Partidului Tradiționalist al Muncii. „Am adus căști și paravane. Dușmanul a adus   turboreactoare. Au adus decolorant. Au adus vopsea. Au adus bețe. Au adus cuțite. Poliția a dat un ordin de ieșire din stare de alertă în timp ce noi încercam să ne exerciutăm drepturile noastre legale și constituționale", a susținut bărbatul.

Potrivit Southern Poverty Law Center, Partidul Tradiționalist al Muncii este un grup naționalist al albilor care îi blamează pe evrei pentru problemele din lume.
Matthew Heimbach se declară un admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Într-un interviu din 2015, Heimbach, care se declara ortodox, spunea că principala sa inspiraţie este Corneliu Zelea Codreanu şi legiunea Arhanghelului Mihai.

„Consider Legiunea cea mai mare inspiraţie spirituală a mea”, spunea atunci Heimbach, care nu se consideră neo-nazist.
Extremistul american a declarat că nu vede nicio incompatibilitate între credinţa sa ortodoxă şi faptul că „îl susţine pe Codreanu şi declaraţiile acestuia”, invocând exemplul preotului legionar Iustin Pârvu. Heimbach nu era de acord cu ideea că liderul Gărzii de Fier ar fi fost fascist. „Misiunea Legiunii era aceea de a salva suflete prin revitalizarea Bisericii Ortodoxe în România”.

 

 

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close