Antena 3 CNN Externe UPDATE. Peste 20.000 de greci PROTESTEAZĂ lângă Parlament. Tsipras cere elenilor să "întoarcă spatele celor care ne terorizează zilnic"

UPDATE. Peste 20.000 de greci PROTESTEAZĂ lângă Parlament. Tsipras cere elenilor să "întoarcă spatele celor care ne terorizează zilnic"

UPDATE. Peste 20.000 de greci PROTESTEAZĂ lângă Parlament. Tsipras cere elenilor să "întoarcă spatele celor care ne terorizează zilnic"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Iul 2015   •   23:04
Tensiunile dintre Grecia şi troica internaţională au scos din nou oamenii în stradă. Mii de greci au ieşit pe străzi şi se adună, la această oră, în Piaţa Syntagma, de lângă Parlamentul elen. 

Peste 20.000 de oameni au ieşit pe străzile Atenei, vineri, în mai multe mitinguri care prefaţează referendumul care ar putea să decidă soarta Greciei pe viitor. 
 
Premierul Alexis Tsipras, ales în luna ianuarie pentru promisiunile sale de a înceta austeritatea de şase ani, a ţinut un discurs în faţa mulţimii adunate lângă Parlament, în care a încercat să explice de ce termenii impuşi de troica internaţională nu sunt acceptabili. 
 
Partenerii săi europeni susţin că un vot negativ referitor la acordul internaţional pune în pericol viitorul Greciei în zona euro. 
 
Tsipras susţine că aceştia blufează.
 
Totuşi, o acceptare a condiţiilor troicii ar putea duce la dărâmarea guvernului şi la o nouă criză politică într-o ţară în care se zbate de câteva zile cu probleme economice grave. 
 
Referindu-se la acest vot ca la o bătălie pentru democraţie, libertate şi valori europene, premierul de stânga din Grecia spune elenilor să "întoarcă spatele celor care terorizează ţara în fiecare zi". 
 
Oponenţii săi îl acuză pe Tsipras că se joacă cu viitorul Greciei. 
 

×
Subiecte în articol: greci protest parlament
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close