Antena 3 CNN Externe ?Vălul care transformă femeile musulmane în fantome?, subiect de dispută în statele UE

?Vălul care transformă femeile musulmane în fantome?, subiect de dispută în statele UE

?Vălul care transformă femeile musulmane în fantome?, subiect de dispută în statele UE
Sursa foto: femeie
15 Oct 2009   •   12:11

Codul vestimentar musulman suscită noi dispute între oficialii din statele UE. Reprezentanţii Consiliului Francez al Cultului Musulman contestă legea care interzice purtarea vălului de către femeile musulmane în spaţiile publice. Cu argumente mai degrabă perimate, preşedintele asociaţiei, Mohammed Moussaoui, se opune interzicerii vălului. El a declarat că această interdicţie ar provoca un sentiment de ostilitate printre musulmani, informează publicaţia franceză Le Figaro.

Pe de altă parte, deputatul André Gerin susţine legea ce interzice purtarea vălului care, în opinia sa, ?transformă femeile în fantome?. Autorităţile belgiene încearcă să găasescă o soluţie în acest sens. Asta după ce întregi cartiere din Bruxelles au fost populate de musulmani tradiţionalişti şi de femei care continuă să poarte vălul pe stradă. Italia, Danemarca şi Olanda se confruntă cu aceleaşi probleme. Juriştii se arată reticenţi faţă de interdicţia totală a vălului în spaţiile publice.

Problema vălului islamic a început să fie mediatizată în Occident la începutul anului 2004, când parlamentul francez a adoptat o lege prin care interzicea purtarea sau afişarea simbolurilor religioase în şcoli.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close