Antena 3 CNN Externe Vânătoarea lui Dorner a luat sfârşit! Poliţiştii se feresc să confirme ANIHILAREA fostului lor coleg

Vânătoarea lui Dorner a luat sfârşit! Poliţiştii se feresc să confirme ANIHILAREA fostului lor coleg

Vânătoarea lui Dorner a luat sfârşit! Poliţiştii se feresc să confirme ANIHILAREA fostului lor coleg
Sursa foto: Foto: AP/AFP/Reuters
13 Feb 2013   •   16:54

Rămăşiţe umane carbonizate au fost descoperite într-o baracă, pusă la pământ de armele puternice ale trupelor speciale de intervenţie . Se crede că acestea sunt tot ce a mai rămas din trupul ex-poliţistului fugar, Christopher Dorner, dar confirmarea identificării ar putea dura zile sau poate chiar săptămâni, până când medicii legişti vor concluziona acest aspect, anunţă reprezentanţii LAPD, preluaţi de AP.

Fostul ofiţer de poliţie din Los Angeles şi principalul suspect în cazul uciderii a trei persoane, s-a baricadat în cabana aflată într-o pădure, la aproape 130 km distanţă de Los Angeles. În prealabil el fusese reperat de poliţişti, cu care a avut un schimb de focuri.
Doi membri ai forţelor de ordine au fost grav răniţi şi o maşină de urmărire a fost distrusă.

Unul dintre cei răniţi a fost transportat cu elicopterul la spital, unde din păcate a decedat, iar cel de-al doilea poliţist se află pe masa de operaţie, cu şanse mari de supravieţuire.

Echipajele speciale SWAT au luat cu asalt ascunzătoarea trăgătorului, lansând grenade fumigene  iritante. Replica lui Dorner a fost similară, folosind aceste tehnici în tentativa de a fugi din baraca înconjurată de poliţişti.

După câteva ore de tatonări, baraca a fost cuprinsă de flăcări, dar nimeni nu a fost observat că cineva ar încerca să iasă din interior. În timpul schimbului de focuri, a avut loc o explozie care a dus la propagarea rapidă a incendiului.

Pe parcursul operaţiunilor de capturare, elicopterele televiziunilor nu au avut permisiunea de survol a zonei, iar ziariştii prezenţi au fost rugaţi să se abţină de la emiterea oricăror supoziţii, mai ales pe reţele sociale online.
Autorităţile au întrerupt prin bruiaj electronic orice emisie a frecvenţelor radio din perimetru.

Cu câteva ore înainte de reperarea suspectului, purtătorul de cuvânt al LAPD, Andrew Smith, s-a adresat în mod direct şi personal lui Christopher Dorner, într-o conferinţă de presă, cerându-i acestuia să înceteze vărsarea de sânge: "Destul este destul! E timpul să te predai, e timpul ca acest incident să se sfârşească!"

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close