Antena 3 CNN Externe Vaticanul denunță ''instrumentalizarea'' religiei de către jihadiști. Cu ce ocazie?

Vaticanul denunță ''instrumentalizarea'' religiei de către jihadiști. Cu ce ocazie?

Vaticanul denunță ''instrumentalizarea'' religiei de către jihadiști. Cu ce ocazie?
Sursa foto: Foto: AGERPRES
19 Iun 2015   •   21:00

Vaticanul a făcut vineri apel la creștini și musulmani, cu ocazia începerii Ramadanului, ''să se opună împreună violenței comise în numele religiei'', într-un moment în care mișcările jihadiste ''instrumentalizează'' islamul, relatează AGERPRES.

Cardinalul Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul Interreligios, le-a adresat urări din partea Bisericii Catolice musulmanilor din întreaga lume cu ocazia lunii de post.

Încercarea unor grupări violente de a-și ''justifica'' crimele este ''o manifestare evidentă a instrumentalizării religiei pentru a obține putere și bogăție'', a denunțat cardinalul francez, referindu-se la organizații precum Statul Islamic (SI), Al-Qaida sau Boko Haram, fără însă a le numi.

Subliniind faptul că sunt vizate mai multe comunități religioase, creștine și musulmane, monseniorul Tauran a denunțat asasinatele, distrugerea patrimoniului religios și cultural, emigrația forțată, violurile în rândul femeilor, ''traficul cu persoane, comerțul cu organe și chiar vânzarea de cadavre!''.

În cursul dimineții, Papa Francisc i-a primit pe Nunțiul din Siria, monseniorul Mario Zenari, și pe Patriarhul Ignatie Efrem al II-lea, Primat al Bisericii Ortodoxe Siriace.

Față de războaiele și persecuțiile împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu, ''puterile acestei lumi'' par ''incapabile să găsească soluții'', a deplâns Papa Francisc la întâlnirea sa cu Patriarhul Ignatie Efrem al II-lea. ''Câtă durere! Câte victime nevinovate! Sângele martirilor este sămânța unității în Biserică'', a adăugat Suveranul Pontif.




×
Subiecte în articol: Vatican
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close