Antena 3 CNN Externe Reacţia Vaticanului după ce un ziar italian a scris că Papa are tumoare benignă la creier

Reacţia Vaticanului după ce un ziar italian a scris că Papa are tumoare benignă la creier

Reacţia Vaticanului după ce un ziar italian a scris că Papa are tumoare benignă la creier
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    21 Oct 2015   •   11:01

Vaticanul a dezminţit în noaptea de marţi spre miercuri o informaţie, publicată de un ziar italian, potrivit căreia Papei Francisc i-ar fi fost depistată o mică "tumoare vindecabilă" la nivelul creierului în urmă cu câteva luni, relatează AFP.
   
"Difuzarea de ştiri nefondate este grav de iresponsabilă şi nu este demnă de atenţie. Papa îşi continuă activitatea foarte intens", a reacţionat preotul Federico Lombardi, un purtător de cuvânt al Vaticanului.
   
Potrivit Il Quotidiano Nazionale (QN), preluat de alte publicaţii italiene, "o mică pată de culoare închisă" ar fi fost descoperită la un examen medical efectuat incognito, în urmă cu şapte luni, la un specialist japonez, profesorul Takanori Fukushima, la clinica San Rossore di Barbaricina, în apropiere de Pisa.
   
Medicul n-ar fi considerat utilă o intervenţie chirurgicală, apreciind că tumoarea este vindecabilă.
   
Directorul ziarului, Andrea Cangini, a reacţionat miercuri dimineaţa la dezminţirea Vaticanului.
   
"Această dezminţire era de înţeles şi aşteptată. Am reţinut mult timp această informaţie, pentru a face toate verificările. Nu avem nici cea mai mică îndoială că este fondată", a declarat el.
   
Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani, este extrem de ocupat, în pofida faptului că a dat, uneori, semne bruşte de oboseală şi că i s-a mai întâmplat să-şi anuleze vreun angajament în ultimul moment.
  

×
Subiecte în articol: Vatican Papa Francisc
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close