Antena 3 CNN Externe Veşti proaste pentru Angela Merkel. Ce se întâmplă cu cancelarul german

Veşti proaste pentru Angela Merkel. Ce se întâmplă cu cancelarul german

Veşti proaste pentru Angela Merkel. Ce se întâmplă cu cancelarul german
25 Sep 2015   •   17:32

Locuitorii din fosta Germanie de Est își pierd încrederea în cancelarul Angela Merkel, potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul INSA și publicat vineri de cotidianul Thueringischen Landeszeitung, relatează DPA, preluată de Agepres. 
Întrebați în ce politicieni au în prezent cea mai mare încredere, 24% dintre cei chestionați au răspuns că au încredere în Merkel. În luna august, 32% din est-germani afirmau că Merkel este politicianul lor favorit.

În fost Germania de Vest, încrederea în Angela Merkel a crescut ușor de la 31% la 33%, potrivit sondajului.

Institutul INSA a realizat sondajul în rândul unui eșantion reprezentativ de 2.187 de persoane în perioada 18-21 septembrie.
La nivel național, circa 32% dintre germani au confirmat că au încredere în cancelarul Angela Merkel — o ușoară creștere față de 31% în urmă cu o lună.

Reputația Angelei Merkel a fost afectată de criza refugiaților, care este percepută în mod diferit în vestul și estul țării, egalitatea socială reprezentând în continuare o problemă după un sfert de secol de la reunificarea Germaniei în 1990.

'Problema refugiaților a schimbat climatul politic în Germania, cu diferențe semnificative între Est și Vest', a declarat șeful INSA, Hermann Binkert pentru ziar.

Potrivit celor mai recente cifre oferite de institutul de sondare a opiniei publice Forsa pentru revista Stern și postul de televiziune RTL, popularitatea Angelei Merkel a ajuns la cel mai scăzut nivel în acest an.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close