Antena 3 CNN Externe Viața unui terorist ISIS. A violat peste 200 de femei și a ucis peste 500 de oameni: „E un comportament nomal”

Viața unui terorist ISIS. A violat peste 200 de femei și a ucis peste 500 de oameni: „E un comportament nomal”

Viața unui terorist ISIS. A violat peste 200 de femei și a ucis peste 500 de oameni: „E un comportament nomal”
19 Feb 2017   •   16:22

Amar Hussein, un jihadist ISIS capturat, a descris pentru Reuters viața unui terorist din această grupare. El susține că citește zilnic Coranul ca să devină o persoană mai bună, însă în același timp a dezvăluit că a violat peste 200 de femei din minorități irakiene și a ucis peste 500 de oameni, precizând că acesta era considerat un „comportament normal” pentru ei, scrie Libertatea.

Tânărul de 21 de ani a fost prins într-un raid în orașul irakian Kirkuk, în octombrie, și spune că nu are nici un regret pentru faptele lui oribile.

Într-un interviu rar, acesta a povestit că șefii ISIS sau emirii i-au dat lui și camaraziilor săi undă verde să violeze oricâte femei yazidi vor sau orice altă femeie. „Bărbații tineri au nevoie de așa ceva. E ceva normal”, a spus el. Mai mult, a dezvăluit că din 2013 de când s-a alăturat grupării ISIS a ucis în jur de 500 de persoane.

„Împușcam și decapitam pe oricine trebuia”, a spus acesta, precizând că la început i s-a părut dificil, însă după antrenamente intense acest lucru i se părea ceva normal și natural. „Ucideam șapte, opt, în același timp. Câteodată și câte 30 sau 40 de oameni. Îi duceam în deșert și îi ucideam acolo. Îi puneam să se așeze, îi legam la ochi și apoi îi împușcam în cap. E ceva normal”, a subliniat el din nou.

Hussein a povestit că a devenit militant jihadist de la vârsta de 14 ani, fiind influențat de predicatorul de la moschee. Astfel, a ajuns să se alăture rețelei teroriste Al Qaeda, iar apoi Statului Islamic.

Cu toate acestea, el se consideră o victimă pentru că nu a avut pe nimeni care să-l învețe ce e bine și ce este rău. „Nu aveam bani, nu era nimeni care să-mi zică acest lucru e greșit, acest lucru e orect, nu aveam nici o slujbă. Aveam niște prieteni, însă nu mi-a dat nici unul nici un sfat”, a povestit acesta.
Oficialii  de securitate kurzi au declarat, de asemenea, că au dovezi că Hussein a răpit femei și a făcut mai multe crime, însă nu știu exact la ce număr se ridică victimele acestuia. Însă, când ISIS a invadat nordul Irakului în 2014, militanții au violat multe femei yazidi și le-au transformat în sclavele lor sexuale, în timp ce pe bărbații lor sau rudele masculine ale lor i-au ucis.

×
Subiecte în articol: statul islamic terorist
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close