Antena 3 CNN Externe Vino la joacă în România! 100 de copii turci sărbătoresc Centenarul la Ambasada României din Ankara

Vino la joacă în România! 100 de copii turci sărbătoresc Centenarul la Ambasada României din Ankara

Vino la joacă în România! 100 de copii turci sărbătoresc Centenarul la Ambasada României din Ankara
13 Iun 2018   •   18:06

Ambasada României în Republica Turcia, împreună cu primăria municipalității Çankaya din Ankara, a organizat, la 13 iunie 2018, la sediul Ambasadei, un eveniment de diplomație publică dedicat copiilor turci. Activitatea s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a României și a celebrării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Turcia.

Sub motto-ul ”Vino la Joacă în România”, 100 de copii turci cu vârsta între 5 - 6 ani din cadrul școlilor Togan Özliyen, Masal Kalesi, Berkin Elvan și Martı Gündüz din Çankaya, îmbrăcați în culorile drapelelor României și Republicii Turcia, au susținut în grădina Ambasadei momente artistice inspirate din cultura românească și turcească. Aceștia au dansat și cântat melodia românească pentru copii ”Oac-oac diri diri dam” și au desenat cu cretă pe asfalt steagul României. Sub coordonarea învățătorilor, copii turci au participat la un program de animație și s-au jucat în gradina ambasadei și în parcul de joacă special amenajat, degustând produse de patiserie tradiționale românești.

La eveniment au participat aproximativ 150 de persoane, reprezentanți ai primăriei Çankaya, ai școlilor coordonatoare a programului artistic, membri ai Ambasadei României și reprezentanți ai presei din România și Turcia.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close