Antena 3 CNN Externe Violenţe în Egipt: 24 de morţi şi 200 de răniţi, în urma ciocnirilor dintre musulmani şi creştini

Violenţe în Egipt: 24 de morţi şi 200 de răniţi, în urma ciocnirilor dintre musulmani şi creştini

Violenţe în Egipt: 24 de morţi şi 200 de răniţi, în urma ciocnirilor dintre musulmani şi creştini
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax
10 Oct 2011   •   08:20

Cel puţin 24 de persoane au murit şi peste 200 sute au fost rănite în Egipt în urma celor mai grave violenţe de la răsturnarea lui Hosni Mubarak. Totul a început în timpul unui protest faţă de atacul de săptămâna trecută asupra unei biserici ordodoxe. Creştinii dau vina pe musulmani pentru distrugerile provocate lăcaşului de cult.

Cairo a devenit teatrul unor noi confruntări între egipteni, dele mai violente de la răsturnarea regimului Mubarak. De această dată, ciconirile au avut loc între creştinii de rit coptic şi musulmani. Lor li s-au adăugat şi forţele de ordine.

Motivul conflictului care adus la moartea a cel puţin 24 de persoane şi rănirea altor câteva sute este atacul din urmă cu o săptămână asupra unei biserici ortodoxe din rediunea Assuan. Creştii egiptenii îi consideră pe musulmanii radicali vinovaţi de vandalizarea lăcaşului de cult şi acuză guvernul de la Cairo că este prea indulgent cu autorii acestor atacuri. 

Premierul egiptean a făcut apel la calm şi a cerut protestarilor oprirea imediată a actelor de violenţă.

Tensiunile dintre creştini şi musulmani au crescut din ce în ce mai mult, în ultima perioadă. Cu toate acestea, este pentru prima dată când ele erup cu o asemenea violenţă.

 


×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close