Antena 3 CNN Externe Violențe la Paris, după decesul unui tânăr aflat în custodia poliției

Violențe la Paris, după decesul unui tânăr aflat în custodia poliției

Violențe la Paris, după decesul unui tânăr aflat în custodia poliției
21 Iul 2016   •   09:11

Protestatari furioşi au aruncat cu cocteiluri Molotov în poliţie şi au incendiat maşini în cursul nopţii de miercuri spre joi într-o zonă la nord de Paris după decesul unui tânăr în timp ce se afla în arestul poliţiei în această săptămână, a declarat un oficial francez, potrivit Reuters. 

Nouă persoane au fost arestate în această a doua noapte de violenţe, în care au fost implicaţi circa 200 de localnici şi 180 de poliţişti în regiunea Val d'Oise, la 40 de km nord de Paris, a declarat Jean-Simon Merandat, directorul biroului prefectului local. 

Aproximativ 15 maşini şi zeci de pubele au fost incendiate de protestatari care au aruncat de asemenea cu cocktailuri Molotov spre o grădiniţă şi spre primărie, a declarat Merandat la postul public de radio France Info. 

Autorităţile franceze nu au identificat nicio legătură între tensiunile din zonă şi atacul cu camionul de săptămâna trecută din oraşul Nisa, de pe coasta sudică, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. 

În 2005, proteste care au durat săptămâni au izbucnit în suburbiile Parisului după moartea a doi tineri care au fost electrocutaţi în timp ce se ascundeau de poliţie într-un spaţiu cu generatoare de electricitate. 

Merandat a declarat la France Info că nicio persoană, de la niciuna din cele două tabere, nu a fost rănită în această a doua noapte de confruntări şi că la primele ore ale dimineţii de joi se reinstalase calmul în zonă. 

Protestele din zona Val d'Oise au început marţi noapte când, conform procurorului-adjunct François Capin-Dulhoste, un tânăr de 24 de ani a murit în timp ce era transportat de poliţie după ce a fost arestat. 

Cinci poliţişti au fost răniţi uşor în prima noapte de ciocniri, când s-a tras asupra lor de către persoane cu arme de foc, a spus el. 

Capin-Dulhoste a precizat că victima a avut o problemă la inimă în timp ce era transportată spre staţia de poliţie, însă cauza morţii este încă investigată. 

Membrii familiei sale au spus că poliţiştii l-au lovit pe tânăr în timp ce îl arestau pentru că a încercat să prevină reţinerea fratelui său sub suspiciunea de violenţă şi şantaj. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: paris violente protest
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close