Antena 3 CNN Externe Violenţele din Thailanda continuă. Încă trei morţi (VIDEO)

Violenţele din Thailanda continuă. Încă trei morţi (VIDEO)

Violenţele din Thailanda continuă. Încă trei morţi (VIDEO)
Sursa foto: proteste
15 Mai 2010   •   12:55

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, sâmbătă dimineaţă, în capitala Thailandei, unde s-au reluat luptele între armată şi manifestanţii antiguvernamentali. Vineri, ciocnirile s-au soldat cu cel puţin 16 morţi şi peste 140 de răniţi, între care trei cetăţeni străini. Militarii au tras cu gloanţe de cauciuc şi au folosit gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor care ocupă, de două luni, un cartier al oraşului. Autorităţile se tem că protestele opoziţiei ar putea pune în pericol stabilitatea ţării.

Armata încearcă de două zile să disperseze miile de protestatari care cer demisia Guvernului format în urma loviturii de stat din 2006. Autorităţile au dat asigurări că nu vor decât să facă ordine în capitala Bangkok şi că vor continua intervenţia în forţă a militarilor.

Guvernul Thailandez este foarte încrezător că va reuşi să stabilizeze situaţia.

Explozii şi focuri de armă au fost auzite în mai toate intersecţiile importante din oraş, în timp ce militarii încercau să îi gonească pe protestari. Mulţi dintre localnici au rămas la locurile de muncă pentru că se tem să iasă pe stradă.

Protestele din Bangkok au început în Martie, când sute de membri ai gruprii cămăşile roşii, au început să ocupe străzile capitalei în speranţa că îl vor elimina de la putere pe premier şi vor reuşi să organizeze alegeri anticipate. Oficialul a propus un tur de scrutin în noiembrie dar liderul protestarilor a schimbat condiţiile încetării protestelor.



Antena 3




×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close