Antena 3 CNN Externe Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite. Discuții privind relațiile de afaceri între cele două state

Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite. Discuții privind relațiile de afaceri între cele două state

Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite. Discuții privind relațiile de afaceri între cele două state
Sursa foto: foto: captura Antena 3
18 Oct 2018   •   16:52

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, joi, cu membri ai conducerii Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie din Emiratele Arabe Unite, exprimând sprijinul Guvernului pentru consolidarea relaţiilor între mediul de afaceri din cele două state. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, transmis AGERPRES, discuţiile s-au concentrat asupra evoluţiilor înregistrate în domeniul cooperării bilaterale economice şi sectoriale, în contextul desfăşurării, în perioada 16-17 aprilie, a primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare între guvernele României şi EAU. 

Executivul mai arată că premierul Dăncilă "a reiterat importanţa pe care o acordă dezvoltării cooperării bilaterale, având în vedere poziţia EAU de partener comercial deosebit de important al României în regiunea Golfului". 

De asemenea, Dăncilă a subliniat necesitatea continuării demersurilor în scopul identificării unor noi oportunităţi de dezvoltare a raporturilor economice şi sectoriale în domenii de interes comun. 

"Un accent deosebit a fost pus asupra potenţialului deosebit de atragere de noi investiţii emirateze în România, având în vederea poziţia geo-strategică a ţării noastre şi faptul că economia României înregistrează, în prezent, o creştere solidă la nivelul UE", se spune în comunicat. 

Totodată, premierul Dăncilă a exprimat sprijinul Guvernului pentru consolidarea relaţiilor între mediul de afaceri din cele două state, arătând că România este interesată de o prezenţă activă a oamenilor de afaceri străini, inclusiv emiratezi, în ţara noastră. În acest sens, a fost adoptat un cadru legislativ atractiv, fiind oferită consultanţă companiilor străine interesate de piaţa românească, precizează Executivul. 

Discuţiile dintre cele două părţi au prilejuit şi realizarea unui schimb de opinii cu privire la temele de interes de pe agenda internaţională şi regională, cu accent pe evoluţiile recente din zona Golfului, se mai arată în comunicat. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close