Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, declarații surprinzătoare. Ce trebuie să se întâmple în cazul Coreei de Nord

Vladimir Putin, declarații surprinzătoare. Ce trebuie să se întâmple în cazul Coreei de Nord

Vladimir Putin, declarații surprinzătoare. Ce trebuie să se întâmple în cazul Coreei de Nord
06 Sep 2017   •   12:57

Preşedintele rus Vladimir Putin a condamnat Coreea de Nord şi testele cu rachetă efectuate de aceasta în cadrul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean Moon Jae-in, dar în acelaşi timp s-a pronunţat pentru rezolvarea crizei nord-coreene prin negocieri.

Vorbind cu ocazia Forumului Economic Oriental din Vladivostok, port rusesc la Pacific, Vladimir Putin a reiterat că rezolvarea crizei provocate de Coreea de Nord este imposibilă doar prin sancţiuni şi presiune.

Programele de rachetă şi nuclear ale Phenianului reprezintă o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, a recunoscut Putin. Dar "fără instrumente politice şi diplomatice este imposibil să se facă progrese în situaţia actuală; pentru a fi mai precis, este chiar imposibil", a declarat preşedintele rus, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sud-coreean.

La rândul său, preşedintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a declarat miercuri că preşedintele rus împărtăşeşte o viziune comună cu el că rezolvarea problemei nucleare nord-coreene este o prioritate absolută pentru dezvoltarea în Asia de Est.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close