Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin dă asigurări: Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni. „Este ridicol şi de neimaginat”

Vladimir Putin dă asigurări: Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni. „Este ridicol şi de neimaginat”

Vladimir Putin dă asigurări: Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni. „Este ridicol şi de neimaginat”
de S.T.    |    27 Oct 2016   •   18:04

Federaţia Rusă nu vede o adaptare reală a NATO la noile condiţii, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul reuniunii Clubului Internaţional de Dezbateri „Valdai”, informează agenția TASS, potrivit Agerpres.

„Structuri înfiinţate încă pe vremea războiului rece şi care în mod evident sunt deja perimate, cum este şi NATO, nu s-au adaptat în mod real noilor condiţii, în pofida tuturor discuţiilor privind necesitatea de adaptare la acestea”, a spus Putin.

Liderul rus a adăugat că în prezent se încearcă transformarea unui asemenea mecanism important de asigurare a securităţii paneuropene şi transatlantice precum OSCE într-un instrument care să deservească interesele politice externe ale unora. Drept rezultat, acest instrument lucrează „în gol”, a subliniat Putin.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni. „Aceasta este hilar, ridicol şi de neimaginat”, a spus Putin, subliniind că „doar în Europa sunt 300 de milioane de cetăţeni, toţi membri în NATO, iar populaţia SUA se cifrează la circa 600 de milioane, în timp ce populaţia Rusiei este de 146 milioane”.

Liderul rus a estimat că propaganda unei ameninţări ruse mitologice este folosită în aceste ţări pentru atingerea unor scopuri politice, pentru crearea unor probleme inventate.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close