Antena 3 CNN Externe Planul lui Vladimir Putin în Siria. „Va fi dificil, dar nu există o altă cale”

Planul lui Vladimir Putin în Siria. „Va fi dificil, dar nu există o altă cale”

Planul lui Vladimir Putin în Siria. „Va fi dificil, dar nu există o altă cale”
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    26 Feb 2016   •   14:36

Procesul de pace în Siria va fi "dificil", dar nu există o altă cale, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a colegiului FSB (Serviciul Federal de Securitate), care intervine cu numai câteva ore înaintea intrării în vigoare a unui armistițiu convenit de Rusia și SUA în Siria, de la care sunt exceptate grupările jihadiste precum Statul Islamic sau Frontul Al-Nosra, relatează TASS și AFP.

"Înțelegem și ne dăm seama perfect că acesta va fi un proces dificil și poate chiar contradictoriu, dar nu există o altă cale decât cea care să ducă la o reglementare pașnică" a conflictului, a declarat Putin, în fața responsabililor din serviciile secrete ruse, potrivit unor declarații difuzate de televiziunea rusă.

Putin, care a prezidat reuniunea FSB, a declarat că Moscova și-a lansat la timp operațiunea în Siria în toamna trecută, întrucât la scurt timp a reușit să suprime activitatea unor grupări islamiste care erau pregătite să comită atacuri teroriste în Rusia.

"Lupta necruțătoare" împotriva Statului Islamic, Frontului Al Nosra și a altor "teroriști" în Siria va continua și după armistițiu, a spus președintele rus. "Vreau să precizez încă o dată că Statul Islamic, Frontul Al Nosra și alte organizații teroriste recunoscute ca atare de către Consiliul de Securitate al ONU nu sunt vizate (de încetarea focului)", a afirmat Putin, adăugând că "speră că partenerii americani împărtășesc de asemenea acest principiu".

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close