x close

Fii alături de noi!

Planul lui Vladimir Putin în Siria. „Va fi dificil, dar nu există o altă cale”

de S.T.   •   26 Feb 2016   •   14:36
Planul lui Vladimir Putin în Siria. „Va fi dificil, dar nu există o altă cale” 534
Foto: Agerpres/ EPA
Procesul de pace în Siria va fi "dificil", dar nu există o altă cale, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a colegiului FSB (Serviciul Federal de Securitate), care intervine cu numai câteva ore înaintea intrării în vigoare a unui armistițiu convenit de Rusia și SUA în Siria, de la care sunt exceptate grupările jihadiste precum Statul Islamic sau Frontul Al-Nosra, relatează TASS și AFP.

"Înțelegem și ne dăm seama perfect că acesta va fi un proces dificil și poate chiar contradictoriu, dar nu există o altă cale decât cea care să ducă la o reglementare pașnică" a conflictului, a declarat Putin, în fața responsabililor din serviciile secrete ruse, potrivit unor declarații difuzate de televiziunea rusă.

Putin, care a prezidat reuniunea FSB, a declarat că Moscova și-a lansat la timp operațiunea în Siria în toamna trecută, întrucât la scurt timp a reușit să suprime activitatea unor grupări islamiste care erau pregătite să comită atacuri teroriste în Rusia.

"Lupta necruțătoare" împotriva Statului Islamic, Frontului Al Nosra și a altor "teroriști" în Siria va continua și după armistițiu, a spus președintele rus. "Vreau să precizez încă o dată că Statul Islamic, Frontul Al Nosra și alte organizații teroriste recunoscute ca atare de către Consiliul de Securitate al ONU nu sunt vizate (de încetarea focului)", a afirmat Putin, adăugând că "speră că partenerii americani împărtășesc de asemenea acest principiu".

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

sati