Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier

Vladimir Putin: Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier

Vladimir Putin: Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier
Sursa foto: Foto: twcenter.net
23 Noi 2014   •   16:14

Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier, ceea ce ar fi dezastruos pentru ţară, a asigurat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu publicat duminică de agenţia Tass, scrie AFP.
   
Întrebat dacă Rusia nu încearcă să ridice noi bariere faţă de Occident, preşedintele a răspuns: "Nu facem acest lucru. Şi nu îl vom face. Înţelegem care ar fi consecinţele dezastruoase ale unei noi Cortine de Fier pentru noi".
   
"În alte ţări au fost perioade în care acestea au încercat să se izoleze de restul lunii şi plătesc un preţ foarte greu pentru aceasta", a amintit Putin.
   
Izolată pe scena internaţională din cauza unei dispute cu Occidentul pe fondul crizei ucrainene, Rusia, afectată de o serie de sancţiuni occidentale fără precedent, îşi vede economia în pragul recesiunii în timp ce moneda, rubla, a pierdut aproape trei sferturi din valoare în faţa euro de la începutul anului.
   
Cu toate acestea, preşedintele a asigurat că nu a fost afectat de primirea glacială care i-a fost rezervată de liderii occidentali la summitul G20 din Brisbane (Australia), în urmă cu o săptămână.
   
"Este total inutil pentru mine (să simpatizez cu alţi lideri ai G20) dacă ei neglijează interesele Rusiei", a subliniat el, adăugând că ţara sa "pur şi simplu nu are nevoie să intre în competiţie cu Occidentul" şi că trebuie "să îşi ducă la îndeplinire în mod paşnic obiectivele".
   

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close