Antena 3 CNN Externe „Vreau să ucid 470 de persoane cu handicap”. Scrisoarea atacatorului din Japonia înainte să omoare 19 oameni

„Vreau să ucid 470 de persoane cu handicap”. Scrisoarea atacatorului din Japonia înainte să omoare 19 oameni

„Vreau să ucid 470 de persoane cu handicap”. Scrisoarea atacatorului din Japonia înainte să omoare 19 oameni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Iul 2016   •   10:48

Autorul masacrului comis marți într-un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia, un fost angajat al acestui centru, a fost recent internat într-un spital de psihiatrie, fiind considerat „periculos”, transmite agentia EFE.

Criminalul în vârstă de 26 de ani, identificat sub numele de Satoshi Uematsu, a pătruns marți dimineață în acel centru din localitatea Sagamihara, unde a ucis cu arma albă 19 pacienți și a rănit alți 25. Apoi s-a predat poliției, în fața căreia a spus: „Vreau ca persoanele cu handicap să plece de pe această lume”.

Criminalul a încercat înainte de atac să-i transmită unui deputat local o scrisoare în care își manifesta intenția de „a ucide 470 de handicapați, spre binele Japoniei”.

Prin urmare, a fost trimis într-un spital de psihiatrie, unde în urma examinării medicii au decis să-l interneze. Dar pe 2 martie a fost externat, tot medicii apreciind că starea sa se ameliorase și ca nu mai putea fi considerat un pericol.

×
Subiecte în articol: atac japonia
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close