Antena 3 CNN Externe Vreme capricioasă în lume: Ninsori în SUA, ger în Peninsula Iberică, inundaţii în Australia

Vreme capricioasă în lume: Ninsori în SUA, ger în Peninsula Iberică, inundaţii în Australia

Vreme capricioasă în lume: Ninsori în SUA, ger în Peninsula Iberică, inundaţii în Australia
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2010   •   19:28

Vremea e capricioasă pe întreg mapamondul. În America ninge puternic în mai multe state, iar viscolul a dat peste cap traficul. Gerul a pus stăpânire şi peste Peninsula Iberică, în vreme ce apele au ieşit din matcă în Franţa şi Australia.

Visul de a avea un Crăciun alb s-a transformat într-un coşmar pentru cei aproape 150 de pasageri ai trenului care făcea legătura între Santander şi Alicante. Oamenii au petrecut ore întregi la -13 grade Celsius după ce liniile electrice au fost acoperite de gheaţă.

Şi americanii au avut parte de sărbători cu zăpadă. Pentru cei care au fost nevoiţi să iasă în trafic nu a fost însă motiv de bucurie. Mii de şoferi au avut parte de o călătorie de coşmar din cauza poleiului şi viscolului, responsabile pentru accidentele în lanţ. La New York, localnicii au fost avertizaţi că e mai bine să-şi petreacă sărbătorile acasă.

Pe aeroportul din Boston au fost anulate toate cursele, la fel şi în Washington şi Philadelphia.

SUA, sub nămeţi


În timp ce iarna dă fiori americanilor, francezii se confruntă cu inundaţii. Localnicii din mai multe regiuni ale Parisului s-au văzut nevoiţi să înlocuiască maşinile cu bărcile după ce topirea zăpezilor a determinat ieşirea din matcă a Senei.

Situaţia nu este mai bună nici în Australia, unde vara a venit cu mari probleme pentru localnici. Mii de oameni au fost evacuaţi după ce mai multe orăşele situate la vest de Sidney au fost invadate de puhoaie, după o ploaie torenţială.

Vreme capricioasă


×
Subiecte în articol: ninsoare vreme SUA Franta Australia inundatii ger
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close