Antena 3 CNN Externe Yemenul cere ONU o intervenție militară terestră

Yemenul cere ONU o intervenție militară terestră

Yemenul cere ONU o intervenție militară terestră
Sursa foto: foto: AGERPRES
07 Mai 2015   •   07:00

Guvernul yemenit a cerut miercuri comunității internaționale o intervenție militară terestră pentru "salvarea Yemenului", denunțând "atrocitățile" rebelilor șiiți houthi, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU, relatează AGERPRES.

"Cerem comunității internaționale să intervină rapid cu forțe terestre pentru a salva Yemenul, în special Aden și Taez", scrie în această scrisoare ambasadorul Yemenului la ONU, Khaled Alyemany, citat de AFP.

Denunțând "atrocitățile" atribuite houthi, inclusiv atacurile împotriva civililor care încercau să fugă din țară, ambasadorul "invită organizațiile umanitare internaționale să documenteze încălcările barbare comise împotriva unei populații fără apărare".

Diplomatul yemenit a acuzat milițiile șiite că "țintesc în orice mișcă în orașul Aden", împiedicând accesul reprezentanților organizațiilor umanitare la populație și "trag din artileria grea împotriva familiilor care încearcă să fugă din cartierele asediate" din Aden.

"Guvernul, menționează mesajul, va angaja toate mijloacele pentru a-i urmări pe rebelii houthi și forțele loiale fostului președinte (Ali Abdallah) Saleh în fața justiției internaționale în calitate de criminali de război".

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise și 67 rănite miercuri ca urmare a tirurilor de obuze împotriva civililor care fugeau pe mare de luptele din centrul Adenului, potrivit unui responsabil al serviciilor de sănătate din acest oraș. Aceste tiruri au lovit un mic port de pescari și un șlep tractat de remorchere, care se îndrepta pe mare spre un alt port din apropiere.

O coaliție arabă, condusă de Arabia Saudită, desfășoară din 26 martie raiduri aeriene împotriva milițiilor houthi și a aliaților lor, în sprijinul forțelor loiale președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, aflat în exil.



×
Subiecte în articol: Yemen
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close