Antena 3 CNN Externe Zborul Germanwings trezeşte amintiri dureroase. Lista incidentelor aviatice provocate DELIBERAT în ultimii 40 de ani

Zborul Germanwings trezeşte amintiri dureroase. Lista incidentelor aviatice provocate DELIBERAT în ultimii 40 de ani

Zborul Germanwings trezeşte amintiri dureroase. Lista incidentelor aviatice provocate DELIBERAT în ultimii 40 de ani
31 Mar 2015   •   12:17

Prăbuşirea zborului Germanwings, aparent un act deliberat, a dus la rememorarea mai multor tragedii aviatice asemănătoare. Aviation Safety Network a realizat o listă a incidentelor aviatice provocate, sau despre care se presupune că au fost provocate în mod intenţionat.

26 septembrie 1976

Un pilot rus a furat un AN-2, pe care l-a prăbuşit într-un bloc de apartamente din Novosibirsk în care locuia fosta sa soţie. Pilotul şi alte 11 persoane au murit, "ţinta" nefiind printre victime.

22 august 1979

Un mecanic de 23 de ani ce tocmai fusese concediat de la aeroport a furat un avion militar de transport şi s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Bogota, Columbia. Pilotul şi alte trei persoane au fost ucise.

9 februarie 1982

Un avion de tip DC-8 al Japan Air Lines s-a prăbuşit în Golful Tokyo, după ce căpitanul a deconectat pilotul automat, în timpul manevrelor de aterizare, a redus motoarele şi a îndreptat avionul în jos. Copilotul a încercat să intervină, dar avionul s-a prăbuşit. Căpitanul fusese diagnosticat cu o afecţiune psihosomatică, pentru care fusese suspendat. 24 dintre pasageri au fost ucişi. Căpitanul a reuşit să scape într-o barcă de salvare, fiind prins ulterior. Nu a răspuns pentru faptele sale, fiind declarat lipsit de discernământ.

7 aprilie 1994

Un angajat al FedEx, care urma să fie concediat, s-a urcat într-un avion către San Jose. Intenţiona să ucidă membrii echipajului cu un ciocan şi apoi să folosească avionul într-un atac de tip kamikaze. Planurile sale au fost dejucate de echipaj, nimeni nu a murit.

13 iulie 1994

Un inginer al Forţelor Aeriene Ruse a furat un avion de la o bază militară, cu care s-a prăbuşit ulterior, după ce a rămas fără combustibil. Pilotul, care intenţiona să se sinucidă, a fost unica victimă.

21 august 1994

Un avion ATR-42 al Royal Air Maroc s-a prăbuşit în Munţii Atlas, la scurt timp de la decolare. S-a speculat că pilotul automat a fost deconectat intenţionat de căpitan şi că acesta a prăbuşit avionul. Sindicatul piloţilor a contestat concluzia anchetei. 44 de persoane au murit, printre care şi un prinţ arab.

19 decembrie 1997

Un avion Boeing 737 ce zbura din Indonezia spre Singabore, s-a prăbuşit după ce a pierdut foarte repede altitudine. Oficial, cauza accidentului nu a fost identificată. S-a sugerat că aparatura de înregistrare a fost oprită, iar avionul trimis în picaj, totul în mod deliberat de către căpitanul aeronavei. Căpitanul avea probleme la locul de muncă, avea şi dificultăţi financiare. Toate cele 104 persoane aflate la bord au murit. Ancheta a relevat faptul că prăbuşirea nu s-a datorat unei defecţiuni.

11 octombrie 1999

Un căpitan, angajat al Air Botswana, care primise interdicţie de a zbura, din motive medicale, a decolat cu un ATR-42. A ameninţat cu prăbuşirea aeronavei, dacă nu îi sunt satisfăcute anumite cereri. În cele din urmă s-a sinucis, prăbuşind avionul în alte două aeronave similare aflate la sol.

31 octombrie 1999

Zborul 990 al Egypt Air Flight a început să piardă rapid altitudine, la 30 de minute după decolarea de pe aeroportul JFK din New York. Totul s-a întâmplat imediat după ce căpitanul a ieşit din cabină. S-a sugerat că aparatul s-a prăbuşit, din cauza acţiunilor copilotului, fără a fi aduse dovezi solide în sprijinul teoriei. Toate cele 217 persoane aflate la bord au murit.

17 iulie 2012

Un pilot suspectat de uciderea prietenei sale a furat un avion al Canadair RegionalJet, a pornit motoarele, a lovit clădirea unui terminal, înainte de a se opri într-o parcare. Pilotul s-a sinucis prin împuşcare.

29 noiembrie 2013

Zborul 470 al LAM s-a prăbuşit în Namibia. Căpitanul a direcţionat avionul către sol, după ce copilotul a ieşit din cabină. Toate cele 33 de persoane aflate la bord au murit.

8 martie 2014

Zborul MH 360 al Malysia Airlines a dispărut de pe radar, la aproximativ 40 de minute de la decolare. Se presupune că a fost prăbuşit intenţionat în Oceanul Indian. O investigaţie este în desfăşurare, epava avionului nefiind găsită. 239 de persoane se aflau la bord.

24 martie 2015

Un Airbus A320 al Germanwings s-a prăbuşit pe un munte, în timpul unui zbor dinspre Barcelona către Dusseldorf. Investigaţiile preliminare indică faptul că pilotul a fost încuiat în afara cabinei, iar copilotul a prăbuşit intenţionat aeronava. 150 de persoane aflate la bord au fost ucise.

×
Subiecte în articol: accident aviatic GermanWings
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close