Antena 3 CNN Externe Zece orfani români, salvaţi de poliţie din mâinile traficanţilor de carne vie

Zece orfani români, salvaţi de poliţie din mâinile traficanţilor de carne vie

Zece orfani români, salvaţi de poliţie din mâinile traficanţilor de carne vie
Sursa foto: Foto: urbanchristiannews.com
27 Oct 2011   •   19:14

Orfani în România, sclavi în Italia. 10 copii români au fost salvaţi de autorităţile din Milano din mâinile unei reţele de traficanţi de persoane. Membrii grupării, tot români, aduceau copiii în Italia şi îi învăţau să fure din magazine. Liderul reţelei a fost arestat împreună cu alţi doi complici.

Zece minori, care sunt acum într-un loc protejat, au fost luaţi dintr-un orfelinat din România şi aduşi aici în zona Milano. Erau puşi să fure din magazine.

După salvarea copiilor, poliţiştii au refăcut întreaga poveste. Copiii au fost racolaţi din orfelinate. Şi aduşi în Milano, cu promisiunea unui viitor mai bun.

Odată ajunşi acolo însă, copiii ajungeau sclavi. Culmea, ai unor români. Capii reţelei îi învăţau să fure în special din supermarketuri. Aşa minorii au reuşit să sustragă timp de mai multe luni telefoane şi obiecte în voaloare de 30 de mii de euro.

Mai mult, la percheziţiile efectuate la casa unde locuia capul grupării s-au găsit portofele cu cecuri bancare în valoare de 16 mii de euro.

Poliţiştii au reuşit să prindă infractorii după mai bine de un an de filaj. În cadrul operaţiunii au fost identificate alte 23 de persoane exploatate de reţelele infracţionale.

 

×
Subiecte în articol: orfani copii
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close