Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de imigranţi interceptaţi de Eurotunel

Zeci de mii de imigranţi interceptaţi de Eurotunel

Zeci de mii de imigranţi interceptaţi de Eurotunel
29 Iul 2015   •   13:31

Aproximativ 37.000 de imigranți au fost interceptați de la 1 ianuarie 2015 și până în prezent, prin forțe proprii, de către grupul Eurotunel, care a cerut miercuri Franței și Marii Britanii o 'reacție adecvată', după ce s-au înregistrat 1.500 de tentative de a pătrunde pe teritoriul Marii Britanii de câteva sute de imigranți ilegali, dintre care unul a murit, în noaptea de marți spre miercuri, relatează Agerpres.

'Eurotunelul a avertizat de mai multe luni Comisia interguvernamentală pentru tunelul de sub Canalul Mânecii și autoritățile în legătură cu explozia numărului de imigranți prezenți la Calais (în nordul Franței) și consecințele, uneori dramatice, pe care aceasta l-ar putea avea', subliniază într-o declarație operatorul tunelului de sub canalul Mânecii.

Potrivit acestuia, situația 'depășește ceea ce un concesionar poate face în mod rezonabil'.

În ultimele săptămâni, tunelul de sub canalul Mânecii este luat cu asalt zilnic de imigranți blocați la Calais, care vor să ajungă în Marea Britanie. În noaptea de marți spre miercuri, circa 1.500 de tentative de a pătrunde în Marea Britanie au fost întreprinse de mai multe sute de imigranți ilegali, a anunțat Eurotunelul. Cu o zi înainte, au fost înregistrate 2.000 de astfel de încercări, cel mai mare număr de până acum.

'De la apariția imigranților ilegali în Calais, Eurotunelul, dincolo de obligațiile contractuale, a investit masiv în mijloace fizice (baraje, iluminat, camere de supraveghere, bariere cu infraroșu) și umane de protecție la terminalul de la Coquelles: peste 160 milioane de euro, dintre care 13 milioane de euro în prima jumătate a anului 2015', indică Eurotunel.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close