Antena 3 CNN Externe Zeci de morți, după prăbuşirea unei mine de jad

Zeci de morți, după prăbuşirea unei mine de jad

Zeci de morți, după prăbuşirea unei mine de jad
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Iul 2018   •   19:39

Cel puţin 27 de persoane sunt date dispărute şi sunt presupuse decedate în urma unei alunecări de teren produsă la o mină de jad din statul Kachin situat în nordul Myanmar, informează miercuri DPA.

Alunecarea de teren, declanşată de ploile torenţiale, a avut loc marţi dimineaţa în apropierea satului Hpa Pyin din localitatea Hpakant, a declarat pentru DPA Khin Maung Myint, reprezentant al partidului Liga Naţională pentru Democraţie.

''Cadavrele nu au fost recuperate încă pentru că salvatorii nu îndrăznesc să meargă acolo din cauza solului instabil şi a ploii torenţiale'', a spus el citând departamentul general de administraţie din zonă.

În ciuda promisiunii liderului de facto al Myanmar, Aung San Suu Kyi, exprimată la momentul venirii sale la putere, în 2016, de a pune ordine în industria jadului, peste o sută de persoane şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren care au avut loc în zona minelor de jad din Kachin, unde activitatea minieră este slab reglementată.

Organizaţia non-guvernamentală britanică pentru protecţia mediului Global Witness estimează că valoarea producţiei de jad din Myanmar s-ar fi ridicat, în 2014, la circa 31 miliarde de dolari.

Încurajată de cererea din ce în ce mai mare din China, această activitate lasă în urmă munţi de deşeuri, care ating chiar şi zeci de metri înălţime, o atracţie pentru persoanele aflate în căutarea preţiosului mineral.

La mijlocul lunii, cel puţin cincisprezece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 45 au fost rănite în urma unei alunecări de teren produsă la o mină de jad din regiunea Hpakant, în nordul Myanmar. În luna mai, cel puţin paisprezece mineri şi-au pierdut viaţa într-un accident similar, petrecut în aceeaşi zonă, iar alte peste o sută de persoane au decedat în urma unei alunecări de teren produsă în Hpakant în 2015.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mina Myanmar morti prabusire
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close