Antena 3 CNN High Tech Acest aparat va CONTROLA lumea! Va fi instalat în marile oraşe şi nimeni nu se va mai putea ascunde

Acest aparat va CONTROLA lumea! Va fi instalat în marile oraşe şi nimeni nu se va mai putea ascunde

Acest aparat va CONTROLA lumea! Va fi instalat în marile oraşe şi nimeni nu se va mai putea ascunde
de O.P.    |    29 Aug 2013   •   08:11

Dacă s-a făcut atât de mult scandal pentru buletinele şi paşapoartele biometrice, aflaţi că urmează ceva şi mai radical. Este vorba de un aparat care scanează retinele oamenilor care trec pe stradă, în timp real.

Aparatul este deja funcţional în Leon, Mexic, iar autorităţile prevăd că acesta va fi implementat de majoritatea oraşelor lumii, în cel mai scurt timp.

Scanerul de retină produs de firma Global Rainmakers Inc. a fost folosit iniţial pentru a strânge o bază de date cu oamenii care nu s-au supus legilor ţării - criminali, hoţi, violatori. Însă în momentul în care şi-au dat seama că aparatul poate folosi la mai mult decât atât, a fost instalat în spaţiile publice din oraş.

"Dacă eşti un infractor recunoscut, spre exemplu, nu vei putea intra într-un magazin fără a fi reperat. Pentru alţii, îmbarcarea în avion va fi imposibilă“, spune Jeff Carter, CDO al Global Rainmakers. 

Potrivit lui Carter, acest sistem ar trebui implementat în toate ţările şi marile oraşe ale lumii în următorii 10 ani. "În viitorul apropiat, fie că vorbim de intrarea în casă, deschiderea portierei unei maşini sau intrarea la locul de muncă - absolut totul se va realiza folosind această cheie - irisul", continuă Carter.




×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close