Antena 3 CNN High Tech CATASTROFA care a zguduit Internetul începând de miercuri. Cum te poţi apăra împotriva Heartbleed

CATASTROFA care a zguduit Internetul începând de miercuri. Cum te poţi apăra împotriva Heartbleed

CATASTROFA care a zguduit Internetul începând de miercuri. Cum te poţi apăra împotriva Heartbleed
de O.P.    |    11 Apr 2014   •   09:35

Heartbleed, breşa gravă de securitate online descrisă drept "catastrofică" de către experţi, a zguduit intenetul începând de miercuri, dar iată o listă de lucruri pe care poţi să le faci ca să îţi asiguri un minim de siguranţă privind datele personale.

Majoritatea site-urilor şi serviciilor Google (inclusiv Gmail şi YouTube - dar nu şi Chrome),  site-urile administrate de Yahoo (inclusiv Tumblr şi Flickr), precum şi Facebook. Heartbleed nu a afectat reţelele Twitter şi LinkedIn. Google, Facebook şi Yahoo s-au văzut astfel nevoite să îşi îmbunătăţească software-ul pentru a se proteja.

Trebuie să îţi schimbi parola?

Pe scurt: Da. Pentru site-urile de mai sus (Gmail, Yahoo, Tumblr, Flickr, Facebook), e necesar cel mai probabil să-ţi resetezi parola în următoarele săptămâni.

Deşi unii experţi în securitate au avertizat că nu ar trebui să te grăbeşti să alegi o nouă parolă, aceasta se întâmplă de obicei pentru ănu toate site-urile şi-au pregătit serverele, iar schimbarea mai multor parole în acelaşi timp ar putea înrăutăţi situaţia.

Unele site-uri, printre care şi Google, au specificat că schimbarea parolei nu este necesară.

Un alt aspect important: Au fost relatate cazuri de e-mailuri cu privire la Heartbleed trimise de hackeri cu scopul de a convinge utilizatorii să furnizeze parolele. Nu accesa, aşadar, niciun link suspect care promite schimbarea parolei. Dacă vrei să faci acest lucru, intră direct pe site-ul respectiv.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close