Antena 3 CNN High Tech Cum arată copia nord-coreeană a Facebook

Cum arată copia nord-coreeană a Facebook

Cum arată copia nord-coreeană a Facebook
Sursa foto: sursa foto: playtech.ro
30 Mai 2016   •   08:53

O copie nord-coreeană a Facebook nu a necesitat un efort prea mare pentru a fi compromisă.

În urmă cu doar două zile, pe internet începeau să apară știri despre o copie Facebook creată de către cei din Coreea de Nord. Conform publicației Motherboard, la doar câteva ore după aceea, site-ul fusese deja accesat de către cineva din exterior. Nu este vorba despre Anonymous sau despre vreun grup de hackeri extrem de bine pus la punct, ci despre un adolescent din Scoția foarte curios, scrie playtech.ro.

Autorul articolului menționează că în momentul în care distribuia conținut pe contul său pe respectiva rețea socială, denumită Starcon, a observat în partea din dreapta jos a paginii ceva foarte ciudat. Sub secțiunea cu recomandări de prieteni apărea subtitlul Sponsored, iar sub el era scris ”“Uh, I didn’t create this site just found the login” (Nu am creat acest site, am găsit doar informațiile pentru autentificare).

sursa: indianexpress.com

Autorul acestor cuvinte era un tânăr de 18 ani din Scoția, numit Andrew McKean. Pentru a vă da seama de atenția pe care coreenii au acordat-o detaliilor, trebuie să știți cât de ușor s-a putut autentifica McKean. Scoțianul a făcut click pe butonul admin din partea de jos a paginii, iar apoi a ghicit numele de utilizator și parola.

”A fost destul de ușor”, a declarat McKean. El a căutat o altă clonă de Facebook, iar acolo a observat că informațiile de autentificare prestabilite erau ”admin” și ”password”. În mod interesant, acestea erau valabile și în cazul Starcon, întrucât coreenii nu se deranjaseră să le modifice.

Din fericire pentru creatorii ”rețelei sociale”, tânărul nu avea planuri mari. Conform propriilor declarații, el putea suspenda și elimina utilizatori, putea schimba numele site-ului, putea interzice anumite cuvinte și putea să citească e-mail-urile tuturor. Cel mai probabil, deținătorii site-ului au observat ce s-a întâmplat, întrucât Starcon este, pentru moment, închis. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu el în viitorul apropiat.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close