Antena 3 CNN High Tech Drogurile digitale, nouă senzaţie printre adolescenţii americani (VIDEO)

Drogurile digitale, nouă senzaţie printre adolescenţii americani (VIDEO)

Drogurile digitale, nouă senzaţie printre adolescenţii americani (VIDEO)
Sursa foto: Foto: deviantart.net
16 Iul 2010   •   12:57

Adolescenţii din SUA au descoperit a nouă metodă de a ajunge... în al nouălea cer. Tinerii utilizează drogurile digitale, o metodă legală şi gratuită prin care pot obţine senzaţii asemănătoare cu cele produse de Ecstasy. Drogurile digitale sunt de fapt sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe şi care afectează creierul inducând ascultătorului stări de euforie, de agitaţie sau chiar panică.

Până în prezent, studiile efectuate de oamenii de ştiinţă nu au demonstrat că aceste sunete ar afecta din punct de vedere chimic creierul. Autorităţile consideră însă că tinerii care utilizează drogurile digitale ajung în cele din urmă consumatori de substanţe ilegale.

?Dacă un adolescent îşi doreşte să experimenteze acest tip de drog, este posibil să ajungă consumator de substanţe ilegale? a declarat Mark Woodward, purtătorul de cuvânt al Biroului de Narcotice şi Substanţe Ilegale din Oklahoma, SUA, potrivit Huffington Post.

Cele mai populare droguri digitale poartă numele de "Gate of Hades" şi "Hand of God" (GoH şi HoG).

Hand of God

Potrivit revistei Psychology Today, aceste droguri digitale au fost utilizate în tratamentul anxietăţii şi nu constituie un pericol pentru adolescenţi.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: adolescenti
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close