Antena 3 CNN High Tech "Este o problemă serioasă care poate avea efecte devastatoare”. Anunţul important făcut de oficialii NATO

"Este o problemă serioasă care poate avea efecte devastatoare”. Anunţul important făcut de oficialii NATO

"Este o problemă serioasă care poate avea efecte devastatoare”. Anunţul important făcut de oficialii NATO
05 Iun 2013   •   07:48

Miniştrii Apărării din cadrul NATO au aprobat marţi înfiinţarea unei forţe de acţiune rapidă destinată protecţiei reţelelor informatice ale Alianţei atlantice în caz de atacuri cibernetice.

"Am incheiat un acord pentru a forma echipe de reacţie rapidă pentru a proteja sistemele informatice ale NATO", a precizat secretarul general Anders Fogh Rasmussen, citat de AFP.

Decizia a fost luată de cei 28 de miniştri în cursul primei reuniuni ministeriale consacrată apărării cibernetice în cadrul Alianţei.

"Este o problemă serioasă căreia îi dăm atenţia cuvenită" deoarece "poate avea consecinţe devastatoare", a adăugat Rasmussen. Acesta a precizat că sistemul de apărare al NATO împotriva atacurilor informatice va fi "pe deplin operaţional până la toamnă".

Numai anul trecut, reţeaua Alianţei s-a confruntat cu "peste 2.500 de cazuri de activitate cibernetică anormală sau cu tentative de intruziune", adică "o dată la trei ore, ziua şi noaptea, în fiecare zi a anului", a mai spus Rasmussen.

Protecţia NATO "este o primă fază. A doua va fi examinarea felului în care Alianţa poate răspunde cererilor aliaţilor care se confruntă cu atacuri cibernetice", a adăugat oficialul NATO. "Un atac împotriva unui aliat ne poate afecta pe toţi dacă nu este combătut rapid", conform acestuia.

În 2008, NATO a creat un Centru de cercetare şi formare pentru apărare cibernetică (CCDCOE) la Tallinn, în Estonia.

 

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close