Antena 3 CNN High Tech Exclusivitatea încheiată între Orange şi Apple, privind vânzarea iPhone 3G, suspendată în Franţa

Exclusivitatea încheiată între Orange şi Apple, privind vânzarea iPhone 3G, suspendată în Franţa

Exclusivitatea încheiată între Orange şi Apple, privind vânzarea iPhone 3G, suspendată în Franţa
17 Dec 2008   •   17:59

Consiliul Concurenţei francez a suspendat provizoriu acordul de exclusivitate între Apple şi compania France Telecom în privinţa comercializării iPhone 3G doar de către Orange, operatorul numărul unu de telefonie în Franţa, anunţă Reuters. Consiliul Concurenţei a precizat că decizia va intra în vigoare de joi şi a fost adoptată pentru ca şi utilizatorii celorlalte reţele de telefonie mobilă să aibă acces la terminalul Apple. France Telecom a declarat miercuri că intenţionează să atace decizia deoarece "plasează Franţa pe o poziţie radical diferită" faţă de Marea Britanie, Germania şi Spania, unde Apple a încheiat, de asemenea, astfel de acorduri de exclusivitate.
Consiliul Concurenţei francez a precizat într-o declaraţie că acest contract de exclusivitate, încheiat pe o perioadă de cinci ani, este "exagerat în mod clar" şi riscă să producă "daune serioase concurenţei de pe piaţa telefoniei mobile, dar şi consumatorilor".
Un oficial, care face parte din Consiliul Concurenţei, a declarat că un eventual recurs la această decizie, o "măsură urgentă" cu privire la o examinare amănunţită a acetei înţelegeri, ar fi finalizată în 12, până la 15 luni.
Apple şi France Telecom ar putea primi o amendă dacă nu iau în seamă decizia autorităţii franceze, se arată în hotărârea Consiliului, care a precizat că astfel de contracte exclusive, pentru viitoarele modele Apple, vor fi limitate la o perioadă maximă de trei luni.
Orange are contract de exclusivitate pentru vânzarea iPhone 3G şi în România, terminalul fiind disponibil de la sfârşitul lui august. Cei care îşi doresc un iPhone 3G plătesc între 179 şi 489 de euro, în funcţie de model, de tipul de abonament utilizat dar şi de perioada contractuală a abonamentului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple Consiliul Concurentei Franta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close