Antena 3 CNN High Tech Hackerii români au spart site-urile publicaţiilor ungureşti: Poporul român nu mai întoarce celălalt obraz

Hackerii români au spart site-urile publicaţiilor ungureşti: Poporul român nu mai întoarce celălalt obraz

Hackerii români au spart site-urile publicaţiilor ungureşti: Poporul român nu mai întoarce celălalt obraz
Sursa foto: Foto: worldit.info
20 Mar 2011   •   17:29

Câţiva hackeri români au plănuit o răzbunare inedită în urma gestului unui cetăţean maghiar, care a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu. Românii au spart mai multe site-uri ale televiziunilor şi publicaţiilor importante de la Budapesta.

Vizitatorii paginilor de internet erau întâmpinaţi cu mesajul: poporul român nu va mai întoarce şi celălalt obraz, urmat de patru versuri despre Avram Iancu ale poetului Adrian Păunescu.

 
Gruparea de hackeri Romanian National Security a spart site-urile publicaţiilor şi televiziunilor TV 2, Budapest Times, Magyarhirlap şi Echotv.

Vizitatorii erau întâmpinaţi cu un mesaj în limba română care făcea referire la evenimentul de la Miercurea Ciuc, în care extremistul Csibi Barna a spânzurat simbolic o păpuşă care îl întruchipa pe Avram Iancu, chiar de ziua maghiarilor.

 
„V-aţi înşelat crezând că o palmă dată istoriei şi poporului român va întoarce şi celălalt obraz. Conştiinţa naţională ne obligă să luăm măsurile morale ca Eroii Neamului Român să se odihnească în continuare în linişte.(...)Nu vom uita şi nu vom ierta. Puneţi-ne răbdarea la încercare“. Aceasta este o parte din mesajul postat de gruparea Romanian National Security pe site-urile publicaţiilor maghiare.
 
"O organizaţie de hackeri români ce au luat în mâini legea şi pedepsesc statele străine" este deviza celor de la Romanian National Security, care au accesat şi modificat paginile principalelor site-urilor ungureşti, aşa cum au procedat şi cu alte ocazii.

Anul trecut, de aceelaşi tratament s-au bucurat şi site-urile Le monde, Le Figaro sau The Telegraph. Hackerii români au reacţionat  faţă de acuzaţiile jurnaliştilor străini care spuneau că "românii sunt o naţie de ţigani."

 
 

×
Subiecte în articol: site Avram Iancu harta Ungaria maghiari hackeri
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close