Antena 3 CNN High Tech În fiecare clipă cineva se uită la ce faci tu pe internet. "Datele tale PERSONALE sunt vizionate de marile companii"

În fiecare clipă cineva se uită la ce faci tu pe internet. "Datele tale PERSONALE sunt vizionate de marile companii"

În fiecare clipă cineva se uită la ce faci tu pe internet. "Datele tale PERSONALE sunt vizionate de marile companii"
de O.P.    |    24 Mai 2013   •   08:52

Este o industrie care creşte pe zi ce trece, iar miliardele de oameni care utilizează în fiecare clipă internetul nu ştiu că acesta poate fi folosit şi împotriva lor.

Gary Kovacs, un specialist în IT, a lansat o aplicaţie care poate fi instalată pa calculatorul tău, prin care vezi cine te urmăreşte din momentul în care îţi deschizi calculatorul şi te loghezi pe internet.

Cu ajutorul extensiei "Collusion" puteţi afla unde se duc datele dumneavoastră şi cine vă urmăreşte atunci când sunteţi online.

"După ce vă instalaţi Collusion trebuie să ştiţi să interpretaţi harta. Ei bine, punctele roşii sunt pagini web care urmăresc comportamentul, pe care nu le-am accesat, dar care mă urmăresc. Punctele albastre sunt pagini web pe care le-am accesat direct. Şi punctele gri sunt pagini web care mă urmăresc, dar nu am nici o idee cine sunt. Toate sunt conectate, aşa cum puteţi vedea, şi formeză o imagine a mea pe Internet".

Explicaţia integrală a lui Gary Kovacs o puteţi vedea în materialul video de mai jos:



×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close